Skocz do zawartości

E60 - rozmiar opon POMOCY !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Walnęły mi dwie tylne opony. jeżdżę na 245/35/R20. Szukam używanych opon potrzebuję 2 sztuki. Czy ktoś z Was posiada takie opony? I jakie rozmiary mogę wstawić na tył bez żadnych komplikacji??? Czy mogę wrzucić rozmiar na tył 265/30 R20 ? chcę dociągnąć na starych oponach do zimy...Proszę pomóżcie ofierze kolein.
http://images41.fotosik.pl/926/98ae1625f3bfad85med.jpg
Opublikowano
Witam. Walnęły mi dwie tylne opony. jeżdżę na 245/35/R20. Szukam używanych opon potrzebuję 2 sztuki. Czy ktoś z Was posiada takie opony? I jakie rozmiary mogę wstawić na tył bez żadnych komplikacji??? Czy mogę wrzucić rozmiar na tył 265/30 R20 ? chcę dociągnąć na starych oponach do zimy...Proszę pomóżcie ofierze kolein.

Masz zle rozmiary opon, przod powinien miec 245/30R20, tyl 275/25R20. Nie masz w tej chwili zadnych problemow z DSC?

Opublikowano
  • Autor
mam na dwóch osiach 245/35/R20 i nie mam żadnych problemów z DSC. Czy podany przeze mnie przykładowy rozmiar może pasować bez komplikacji? Czy muszę mieć tył 275/25R20? W innym rozmiarze może się ujawniać czujnik bądź może występować problem z obcieraniem ? mam dystanse na tyle 20mm. Te opony 265/30 są pomiędzy tymi rozmiarami więc chyba nie powinno być problemu? Proszę o odpowiedź Pozdrawiam
Opublikowano
mam na dwóch osiach 245/35/R20 i nie mam żadnych problemów z DSC. Czy podany przeze mnie przykładowy rozmiar może pasować bez komplikacji? Czy muszę mieć tył 275/25R20? W innym rozmiarze może się ujawniać czujnik bądź może występować problem z obcieraniem ? mam dystanse na tyle 20mm. Te opony 265/30 są pomiędzy tymi rozmiarami więc chyba nie powinno być problemu? Proszę o odpowiedź Pozdrawiam

265/30R20 to tez zly rozmiar do E60, te opony sa nizsze od 245/35R20, ich odpowiednikiem bylby rozmiar 275/30R20. Tak czy inaczej pomysl nad wymiana opon na 245/30R20 i 275/25R20, aby zachowac fabryczna srednice calego kola (felga + opona), to, ze do tej pory nie miales problemow z DSC, nie znaczy, ze nie pojawia sie w jakiejs krytycznej sytuacji, w tej chwili masz srednice kol wieksza o prawie 4% niz powinno byc (wbrew pozorom to sporo, licznik zaniza Ci predkosc).

Opublikowano
  • Autor
ok dziękuję za pomoc. :) muszę doczłapać się do zimy, a po zimie będą wymiarowe 18 cali 225/40R18 przód i 255/35R18 tył z nowymi oponami. Wtedy będzie już wszystko dobrze tak ? i Licznik nie będzie mnie oszukiwał ? :) Jeszcze raz dzięki !! :cool2:
Opublikowano
ok dziękuję za pomoc. :) muszę doczłapać się do zimy, a po zimie będą wymiarowe 18 cali 225/40R18 przód i 255/35R18 tył z nowymi oponami. Wtedy będzie już wszystko dobrze tak ? i Licznik nie będzie mnie oszukiwał ? :) Jeszcze raz dzięki !! :cool2:

245/40R18 i 275/35R18 (dla kompletu z mieszanymi szerokosciami felg), to poprawne rozmiary, te, ktore podales sa zbyt niskie, to rozmiary dla 3er.