Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj wymieniał mi mechanik przedni prawy wahacz (sworzeń musiał być już słaby bo jak dostał strzała po wleceniu w dziurę to gdyby nie dolny kołnierz to by prawie wypadł ).

Po wymianie pojechałem sie przejechac zeby obadac no i zaświeciły sie kontrolki od DSC i żółta od ręcznego.

Mechanik mówił, że on oczywiscie nic innego nie ruszał. Musze tylko podjechać na ustawienie zbieżności bo po wymianie kiera mocno krzywo stoi.

Pojechałem do domu i podłączyłem sobie pod INPE żeby zobaczyć co to za błąd bo kontrolki nadal sie świeciły. Wyskoczył "angle sensor..." nie pamiętam nr

Błąd skasowałem ale dzis jadąc do pracy zaraz zapaliły sie znowu.

Do tego troche mnie prowadziło po drodze a przed wymianą wahacza jechała bunia elegancko po wszelkich nierównościach.

Dzis jak dam rade po pracy to zaraz podjadę na zbieżność.

Czy ten błąd moze sie zapalać przez tą krzywo ustawioną kierownice? Czy to do wymiany będzie może ten czujnik kąta skrętu (angle sensor)?

A może przy wymianie wahacza mógł coś zrobić z czujnikiem od DSC/ABS-u na przednim kole i od tego to sie zapala?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zapaliły Ci sie te kontroli bo masz przestawiona geometrie kół. Ustawisz zbieżność skasujesz błąd i bedzie ok. Błąd Tyczy sie pewnie tego czujnika przy kierownicy ,wypadło mi z głowy jak to sie nazywa

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

To pewnie chodzi Ci o ten czujnik kąta skrętu którego mi wyskoczył błąd na Inpie.

Oby to było tylko to.

Dzieki ziomek za odpowiedz.

Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie o to mi chodziło. Daj znać czy po ustawieniu geometrii i wykasowaniu błędu jest wszystko ok.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Byłem na zbieżności. Poprawiona.

Bunia jedzie prosto, nic nie ściąga i nie wozi, a kontrolki same zgasły po przejechaniu 20m :cool2:

Pozdrawiam i dzięki ziomek za pomoc