Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hejka.. Chłopaki ostatnio zabrałem się za wymianę podnośnika tylnej lewej szyby. Odkręciłem wszystkie śrubki i została mi tylko jedna którą zasłania szyba. Czy trzeba demontować szybę, czy znacie może jakiś lepszy sposób ??
Opublikowano
Hejka.. Chłopaki ostatnio zabrałem się za wymianę podnośnika tylnej lewej szyby. Odkręciłem wszystkie śrubki i została mi tylko jedna którą zasłania szyba. Czy trzeba demontować szybę, czy znacie może jakiś lepszy sposób ??

Ja wczoraj też "walczyłem" z podnośnikiem tylnych drzwi i napewno szybę trzeba wyjąć, żeby odkręcić tą górną śrubę, co prawda po dwóch próbach dałem sobie spokój z wyciąganiem szyby, bo nie zamierzałem na dzień dzisiejszy wymieniać podnośnika, a jedynie go zreanimować.

Zobaczymy czy moja reanimacja Poxipolem przyniesie skutek, bo jeśli nie to tez czeka mnie wymiana.

Czy kupowałeś nowy czy używany podnośnik?? Bo przyglądałem się wczoraj swojemu i zastanawiam się czy jakikolwiek inny kilkunastoletni używany podnośnik może być niezużyty. Mam na myśli aluminiowy uchwyt w suwaku prowadnicy utrzymujący linkę we właściwym położeniu. Co prawda teraz zauważyłem, że Ty masz po lifcie, a tam problem przedliftowy został już wyeliminowany.