Skocz do zawartości

zapalily sie kontrolki abs, reczny, eml, obroty faluja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

wczoraj podczas jazdy w nocy stalo mi sie cos dziwnego. Nagle zapalily sie kontrolki abs, reczny, eml. W tym samym momencie wywalilo mi 3 zarowki - przednie mijania oraz dwie tylne mijania. samochod jechal bez problemu. Rano gdy go odpalilem i ruszylem to zgasl mi na 3cim biegu po krotkiej jezdzie. I juz tylko cykal i nie chcial odpalic. Wymienilem wiec akumulator bo tamten juz byl naprawde stary. Wszystkie kontrolki zgasly. wymienilem rowniez wszystkie spalone zarowki. Gdy po wymianie aku odpalilem auto na zimnym wszystko bylo ok lecz po paru minutach gdy zlapal temperature zaczely mi skakac obroty z 800 do 1500 co 15 sekund i tak robi teraz caly czas. Czy ktos ma pojecie co moze byc przyczyna?? szukalem na forum ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Wszystko stalo sie tak nagle w jednym momencie. Tylko dlaczego te obroty tak skacza? Dziekuje za rady...

BMW 318i E46 2002

Opublikowano

Witam

Moim zdaniem to problem natury elektrycznej ewentualnie elektronicznej

Proponuje pojechać na kompa i zczytać mu błędy może to być drobiazg.

albo zalanie ;/

Opublikowano
faktycznie kolego nie ma co tu gdybać ,tylko na kompa poganiać ...dziwne jest jedynie to ,że stało się to wszystko w jednej chwili :shock: ,bo w sumie jedno z drugim nie ma nic wspólnego tzn. abs,hamulce i eml,obroty :mad2:
Opublikowano

Dlatego też zasugerowałem koledze zalanie wodą.

Zobaczy czy masz dobrze zabezpieczone puchy z elektroniką

w szczególności ta z cpu bo jeśli ona zawilgła w te deszczowe dni

to może jakaś zwara się zrobiła.

Opublikowano

Witam kolegów, maly update.

Bylem dzis u mechanika. zmierzyl napiecie na aku i stwierdzil, ze alternator nie daje napiecia, wiec wychodzi na to, ze alternator do wymiany.

Jak wymienie to napisze, czy to rozwiazalo problem dla tych, ktorych w przyszlosci to spotka.

:roll:

Opublikowano
Witam kolegów, maly update.

Bylem dzis u mechanika. zmierzyl napiecie na aku i stwierdzil, ze alternator nie daje napiecia, wiec wychodzi na to, ze alternator do wymiany.

Jak wymienie to napisze, czy to rozwiazalo problem dla tych, ktorych w przyszlosci to spotka.

:roll:

he he dobre ,życzysz kolegą takich przygód :cry2: , ten alternator mnie rozwalił ,a gdzie błędy abs i eml ,nic nie pokazało :?:

..życzę ci żeby to był ten alternator :cool2: szerokości

Opublikowano

Witam,

dzisiaj wymienilem alternator i po klopocie. Regulator napiecia odmowil posluszenstwa. Mialem maly wyciek, ktory powodowal, ze olej saczyl sie na alternator i to spowodowalo problem.

Autko chodzi cacy.

Nie wiem tylko po co takie bezsensowne komentarze Grega. Jesli nie mozesz pomoc i nie masz nic sensownego do powiedzenia w tym temacie to moze lepiej przemilcz sprawe i zajmij sie ortografia bo to moze Ci sie w zyciu bardziej przydac. :duh:

Pozdro Ziomale

Zamykam Topic!