Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Posiadam e46 320ci do którego zamontowałem niedawno instalację LPG. Po włożeniu zbiornika w miejsce koła zapasowego znacząco obniżył mi się tył, a odrobinkę podniósł przód auta. Zastanawiam się nad utwardzeniem tylnych sprężyn zawieszenia. Orientujecie się czy pasują one może od sedana bądź kombi i czy będą wówczas twardsze? A może ktoś z Was stosował inne rozwiązanie?
Opublikowano

:lol: ciekawa sprawa ...... pamiętam kiedyś była dyskusja że butla w bagażniku nie ma wpływu na "siadanie " sprężyn po dłuższym użytkowaniu .....

wracając do tematu nie wiem czy coupe ma standardowo niższe zawieszenie ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Oglądałem ostatnio na allegro sprężyny od wersji kombi. Wygląda na to, że odrobinę się różnią od tych jakie mamy w coupe i sedanach. Sprawiają wrażenie solidniejszych i dłuższych. Być może byłyby one lekarstwem na zbyt niski tył przy lpg. Czy może ktoś próbował je zamieniać albo ma o tym jakieś pojęcie?