Skocz do zawartości

323i bierze opony na tyle od wewnetrznej strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zbieznosc byla ustawiana w niemczech i jakims cudem nie mogli ustawic tylu czy moga byc to zjechane gumy na wahaczach :?: ogolnie mam dylemat bo kupic nowe opony to niezly wydatek. najpierw chyba pozostaje wymiana gum oraz jeszcze jedno ustawianie zbieznosci ale pewnosci nie mam prosze o opinie :P
Opublikowano
Przy normalnym zawieszeniu ( nie obniżanym) zdzieranie gum nie powinno wystepować. Pamietam ze swojej 325i, że zdziaralo przez uszkodzone zawieszenie.
Opublikowano
Spotkałem się z przypadkiem w Z3 w pakiecie M, zatem bylo chyba nieco niższe ale pewnosci nie mam, w każdym razie opony od wewnątrz zjadał masakrycznie, nowy komplet był na 1,5 sezonu. Auto było obsesyjnie zadbane i serwisowane i moj przyjaciel upierał się ze tak musi byc, ja mimo wszystko mysle ze tak byc nie powinno.
Opublikowano
kurcze swiezo co go sprowadzilem a na dodatek nie ma mnie jeszcze w kraju wiec poki co musze sie wstrzymac z jakimikolwiek naprawami. aczkolwiek jeden koles powiedzial mi ze to moze byc wina gum chodz kolega z gory przyznal ze raczej nie. co do zawieszenia nie mam zadnego pojecia co sie tam znajduje nie ogladalem go az tak dobrze mimo wszytko ponoc twardsze i nizsze. prezenci sie spoko szkoda ze opony tak szybko sie zuzywaja nie wiem mam klopot, ale mam nadzieje ze nie bedzie to cos przerazajaco drogie bo wtedy nici z zaplanowanych wakacji:) pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaka szerokość opon z tylu, czy była ustawiana geometria na zatankowanym aucie i obciążonym tyle czy nie, jakie masz ciśnienie w oponach i jakie było przy ustawianiu??? To są decydujące elementy przy ustawianiu tyłu, oczywiście nie może być luzu na zawieszeniu bo nic nie ustawisz. Dodatkowo jeżeli masz np. na zimę węższe opony niż na lato albo felgi z innym ET, a ustawiałeś na zimówkach to prawdopodobnie właśnie letnie będzie ciąć od środka.
Opublikowano
opony na tyle 17 245 wysokosci profilu nie pamietam a nie mam auta teraz przy sobie co do cisnienia i zatankowania nie mam pojecia pomiary robiono w stacji diagnostycznej w niemczech wiec mysle ze chlopaki nie podeszli do tego zieloni opony wygladaja naprawde strasznie zjechane sa od zewnetrznej strony az do rowka o biezniku to zapomnialy juz dawno teraz wygladaja raczej jak slicki do f1:)