Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
OC - 1680 pln

AC - dużo :) 8% wartości auta.

Jakaś cena kosmos.

U mnie najtaniej wychodzą pakiety dealerskie BMW w Allianz.

AC,OC,NW,Assistance, Szyby, 4% wartości auta

No ja mam jeszcze zwyżke za wiek. stąd takie ceny :(

Opublikowano
Nie powiedziałbym. Miałem Ubezpieczenia w PZU na kilku samochodach i dopóki nic się nie działo to wszystko było ok, poza ceną oczywiście bo są chyba najdrożsi na rynku.

Ale jak ukradziono mi lusterka i halogeny w passacie trzyletnim i wypłacono mi 20% kosztów naprawy w serwisie które poniosłem to się z lekka zdenerwowałem,

kolego a dlaczego Ty za to płaciłeś skoro miałeś fakturę?

Czy nawet jeśli robisz w serwisie to Ciebie nic nie obchodzi. Serwis się rozlicza.

ale później w tego samego passata wjechał mi koleś który był też ubezpieczony w pzu, wycena serwisu - 18tys, wycena pzu - 7tys no to tu się zagotowałem, postraszyłem sądem i dopiero zrobili ponowną wycenę na całość i zrealizowali bezgotówkowo, ale ile to nerwów kosztowało to już inna sprawa.

musisz wiedzieć o tym że jeśli coś malowałeś, jakiś element lub jeśli lampa była wymieniana na przykład to rzeczoznawca w kosztorysie jeśli chcesz kase nie zakwalifikuje Ci pełnej wartości a po za tym w zależności od wieku auta jest -10% wartości części za każdy rok auta aż do -50% albo -60% jakoś tak.

Jedynym rozwiązaniem jest serwis bo oni wymieniają na nowe wszystko i wtedy zwracają im.

I tak jest w każdym towarzystwie.

Jeśli chodzi o AC to wydaję mi się że podpisujesz umowę i w zależności jakie opcje wybierzesz to każde towarzystwo powinno zwrócić kasę aczkolwiek może się różnić wycena :D

• 7 lat później...