Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam uzytkownikow bmw mam problem typu bicie na kierownicy felgi wywazone opony ok. tarcze tez wpozo. na maglownicy jest sruba do regulacji podkrecona jest na maksa troszke jest lepiej ale czy to wina w 100% magla??? bo slyszalem o gumie ktora laczy magiel z drazkiem kolumny kierowniczej i ze to tez moze byc przyczyna.... jesli ktos cos wwie na ten temat to prosze o podpowiedzi pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Ja mam taki sam problem. Przy prędkości powyżej 80 km/h zaczyna tak łomotać w kierownicę, że z ręki wyrywa. A jak zaprowadziłem dzisiaj na zawieszenie to pan powiedział, że wszystko jest ok. I co to może być?

Opublikowano
Jeżeli bije to prawie jestem pewien że to wina tulei górnych wahaczy a prawie bo u siebie zmieniłem i jakiś czas był spokój a teraz luz i drgania pojawiają się i znikają.
Opublikowano
witam własnie też sprawdzałem zawias i jest ok oprócz środkowego drążka troche ma luz wiec jak zmienie to napisze czy coś sie poprawiło a tak jak kolega napisał że winą mogą być również tuleje to jest siódemka i nawet najmniejsza wada jednej rzeczy i jest zagadka co to może być??? także powodzenia pozdrawiam.
Opublikowano

A ja wiem co się zepsuło...

Pan w warsztacie mi mówił, że wszystko ok. Ale nie było ok. Jak porozpinali wahacze to się okazało, że wszędzie są luzy, i na wahaczach i na tulejach. Jak zrobili wszystko to i jazda była inna. Ale delikatne wibracje były. No to pojechałem do wulkanizacji i co się okazało ... że opony są krzywe bo samochód za długo stał. I tyle.

Opublikowano
witam zmieniłem drążek środkowy troszke jest lepiej bo nie telepie tak bardzo podczas jazdy ale przy hamowaniu jest nadal to samo wiec sie zastanawiam czy hamulce maja coś wspólnego kolega mi mówił że jeśli hamulce to pedał podczas hamowania również by skakał albo miał drgania czy to prawda czy mit???