Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na początku chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post na tym forum. Od niedawna jestem posiadaczem BMW E46 Coupe 2.0D.

Przejdźmy do rzeczy. Otóż chodzi mi o centralny zamek a dokładnie o jego NIE otwieranie się. Wygląda to tak że jak wsiadam do auta, przekroczę jakąś tam prędkość to drzwi i bagażnik się same ryglują/zamykają (to jest akurat normalne) no ale problem jest w tym że później po zaterzymaniu się i wyjęciu kluczyka ze stacyjki drzwi nie odryglowują się same tylko trzeba dwa razy pociągnąć za klamke żeby się otworzyły, bagażnik równierz się nie odryglowuje tylko muszę otwierać go guzikiem z kluczyka. Wydaję mi się że po wyłączeniu silniki lub po wyjęciu kluczyka ze stacyjki auto powinno się automtycznie otwierać i drzwi i bagażnik....Jest to dosyć uciążliwe najbardziej jeśli chodzi o bagażnik.... Czy tak jest w tych samochodach czy coś mam pochrzanione?