Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zmagam się ze słabą mocą mojego auta jakim jest BMW 320d 136km 2000 r .Mocy brakuje mu niemalże w każdym zakresie obrotów.

Na biegu jałowym auto chodzi równo . Turbino mocno dmucha , nie bierze oleju ,EGR wyczyszczony, katalizator wycięty :) , po wymianie wszystkich filtrów .

Czy to może być przepływka ? Auto nie ma problemu z uzyskaniem wysokich prędkości tylko z przyspieszeniem .

pozdrwiam

Opublikowano
test ekonomizera robiles? na 4 przy 100 powinien dojsc do 20l, na 5 przy 100 powinien pokazywac 16 oczywscie oba przypadki w przy gazie w podlodze.
szukam
Opublikowano

Zrób ten test co kolega wyżej napisał.

Oprócz tego trzeba by sprawdzić elektrozawór od sterowania turbiną i samą turbinę.

Tak wiec drugim krokiem niech będzie podjechanie do dobrego diagnostyka.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak auto slabo ciagnie to odrazu ze cos z nim nie tak ,ale nie ma co sie oszukiwac 136 km zwlaszcza w tylnionapedowcu szalu nie robi . ja moja podkrecilem do 151 km i 350nm i jest teraz juz lepiej ale bez przesady, jak ja kupowałem to tez myslalem ze bedzie dużo lepiej a tu :mad2:
Opublikowano
jeszcze wężyki podciśnienia możesz wymienić, zresztą podobnych tematów na forum jest mnóstwo, poszukaj a znajdziesz podobne problemy do twoich. Brak mocy to standardowa usterka tego silnik, takie tematy pojawiają się kilka razy w tygodniu
Opublikowano
Zrobiłem test ekonomizera na 4 biegu 20 na 5 biegu 16 . Wężyki podciśnienia wymienione . Auto nadal muli jak cholera ...... : :duh:
Opublikowano
Opublikowano
Zauważyłem ostatnio że przy przyspieszaniu trochę szarpnie samochodem tak jakby miał chęć jechać ale mu coś nie pozwalało :( mam nadzieję że to nie pompa :( chcę jechać na komputer gdzieś w trójmieście .... ktoś poleca jakiś warsztat ?