Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich posiadam BMW e36 coupe 318is od pewnego czasu notorycznie przepala mi sie 5A bezpiecznik od centralnego zamka, oraz zauważyłem że co jakiś czas elektrycznie sterowane lusterko od strony pasażera samo się rusza we wszystkie strony. Sprawdzałem w dzwiach oraz w przewodach od lusterek czy nei ma jakiejs wilgoci i okazalo się że jest suchutko, nie widać również nigdzie przepalonych lub przerwanych przewodów nawet przy tylniej klapie co jest dość czeste w tych modelach. Po wymianie bezpieczników wszystko działa ok do pewnego czasu kiedy to przestaje nie odczułem jakiś podobnych uwarunkowań kiedy bezpiecznik pada, pada kiedy pada i kiedy swieci słońce pada jak jade i jak auto stoi całą noc, sprawdzałem na akumulatorze czy nie gubi gdzieś prądu i żadnej straty nie zanotowałem. Chciałbym się poradzić Was co jeszcze może powodować przepalanie się tego bezpiecznika dodam też że lusterko od strony pasażera zostało odłączone i dzieje się to samo. Nie chciałbym strzelać i wymieniać na ślepo niektórych komponentów więc proszę o radę:) pozdrawaim Edytowane przez felga318IS
Opublikowano
zaponiałem dodać że po przepaleniu bezpiecznika nie działają również szyby tz nie zamykają sie i nie otwierają, ale domykają podczas zamkniecia dzwi