Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem na forum lecz nie znalazłem nigdzie jak wymienia się żarówki w trzecim świetle stop w E91 kombi. Nie wiem w ogóle czy są wymienne czy trzeba zmieniać całą lampę.Przepalone mam 4 diody do lampy nie ma dojścia od bagażnika bo lampa jest zamontowana w spojlerze klapy. nie wierzę że nikt z was nie zmieniał lub nie miał takiego problemu.

W klapie są chyba 4 zaślepki , myślę że to będą do śrub od spojlera i przypuszczam,że trzeba odkręcić spojler a dopiero dostanę się do światła stop. Proszę o podpowiedź jak to mam zrobić.

Opublikowano

Z tego co wiem, lampa jest diodowa nierozbieralna - oficjalnie. Możesz ew. bawić się z wymianą diodek, ale czy ja wiem... Kup lepiej używkę.

Pzdr.

Opublikowano

Wymienia się całą lampę. Jak chcesz rzeźbić z diodami to rzeźbij. Co do wymiany raczej nie jest to skomplikowana operacja. Trochę chęci i pomyślunku i dostaniesz się do niej bez problemu.

Pzdr.

Opublikowano
Jeśli już wymienisz LED to warto wszystkie (dobre też) bo kupione w sklepie mogą mieć nieco inny kolor lub jasność, jak już wyjmiesz lampę to wymień LED. Koszt jednej to 20gr. Lub więcej jak ci na cenie nie zależy :D
Opublikowano
Jeśli już wymienisz LED to warto wszystkie (dobre też) bo kupione w sklepie mogą mieć nieco inny kolor lub jasność, jak już wyjmiesz lampę to wymień LED. Koszt jednej to 20gr. Lub więcej jak ci na cenie nie zależy :D

Wymieniałeś może te ledy ? jeśli tak to podpowiedz jak wyjąć lampę i jakie zakupić ledy może jakiś link i czy są one wciskane w oprawkę czy trzeba rozbierać - rozklejać lampę i ledy lutować.

Pozdrawiam.

• 4 lata później...