Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i pozdrawiam

Jestem posiadaczem bmw 96 r 2,5 tds pompe regenerowalem dwa tygodnie temu mam taki problem jak troszke ostygnie to cieszko odpala czsem jest tak ze jak mi mrygnie kontrolka od swiec to odpali na rys

moje pytanie tez jest takie kiedy powinien grzac swiece mi dopiero sie właczaja jak zkazowka wejdzie na niebieskie pole mechanik mi mowi ze nawet na cieplym silniku kontrolka powinna mrygnac jeszcze do tego nie wiem czemu mi sie pali pomaranczowa kontrolka od wtryskow

Pozdrawiam

Opublikowano
bylem i nic nie wykrylo a mam pytanie czy swiece mrygaja caly czas czy tylko jak zimny ja dzis odpielem czujnik temp. wody to zaczol ladnie palic ale nie wzkazowka pokazuje temp. wody a jak ja podpielem spowrotem to dalej nie pokazywala i zaczol gorzej odpalac moze calkiem padl czujnik ale slyszlem ze tam sa dwa czujniki jeden od podawania na kompa a drugi na wzkazowke