Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich,

jestem nowy na forum, stoje przed zakupem e46 320 Ci, auto jest z 2001 roku, na co mam zwrócic uwage?

Wiem ze pytanie jest dosyć ogólne, ale może sa jakies charakterystyczne rzeczy, ktore należałoby sprawdzić? Samochód kupuje od dobrego znajomego, jest bardzo mało jeżdzony, przebieg to 34000, w idelanym stanie blacharskim (sprawdzone), proste (laserowo badane osie, zbieznosci, itp). Silnik pracuje równo i beż żadnych problemów.

dzieki za wszelkie rady!!

Opublikowano

Pierwsza rzecza jaka powinienes obowiazkowo sprawdzic sa punkty gdzie zamocowane jest tylne zawieszenie do karoserii samochodu.

Z innych drobnych rzeczy zerknij na wahacze czy nie sa wybite, sprawdz czy silnik jest suchy pod spodem, poszukaj szpachli na nadwoziu, zerknij na malutki punkcik informujacy o grzebaniu przy liczniku kilometrow , odkrec korek oleju i zobacz czy nie nagromadzilo sie tam maselko, zerknij na koncowke ukladu wydechowego w jaki sposob jest okopcona, sprawdz stan opon czy nie sa poprzycinane.

Opublikowano
Pierwsza rzecza jaka powinienes obowiazkowo sprawdzic sa punkty gdzie zamocowane jest tylne zawieszenie do karoserii samochodu.

Z innych drobnych rzeczy zerknij na wahacze czy nie sa wybite, sprawdz czy silnik jest suchy pod spodem, poszukaj szpachli na nadwoziu, zerknij na malutki punkcik informujacy o grzebaniu przy liczniku kilometrow , odkrec korek oleju i zobacz czy nie nagromadzilo sie tam maselko, zerknij na koncowke ukladu wydechowego w jaki sposob jest okopcona, sprawdz stan opon czy nie sa poprzycinane.

dzieki! moglbys cos więcej napisac na temat tego punkcika od kilometrów?