Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Panowie mam pytanie, ogladałem dzisiaj auto któe mam zamiar kupic, po rozkodowaniu vinu okazuje się ze siedzi w nim skrzynia 5hp30. Z forum wyczytałem wiele informacji na temat awaryjności itd., w związku z tym mam pytanie, czy po wrzucaniu z D na R to normalne że słychać lekkie zgrzytnięcie i delikatne szrpnięcie auta ? Nie a każdym razem, w zasadzie przydarzyło się to jak auto było zimne, później było juz ok, przebig okolo 280kkm, co do wymian oleju w skrzyni nie mam informacji.

Przepraszam za pytanie ale nigdy nie jezdziłem automatem, i dlatego nie wiem czy to normalne, czy wynik zużycia elementów skrzyni

Opublikowano
Rozumiem, pytam bo automaty to dla mnie nowosc, troche sie ich boje ze względu na ewentualne koszty naprawy, jestem umówiony na oglądanie auta jeszcze raz to dokładnie sprawdzę, wydaje mi się że to było szarpnięcie tylko przechodzenia na wsteczny. Dzięki za odpowiedź
Opublikowano
Zupełnie normalna sprawa. Szarpie od zmiany biegu, zgrzytają hamulce jak nie trzymają dobrze z tyłu, szczególnie jak są zimne.
pozdrawiam Bartek