Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem że brakuje mocy w moim aucie (bmw e39 2.0)

Brak mocy, nierówna praca silnika, strzelanie w tłumik, zwiększone zużycie paliwa to objawy jakie się pojawiają i to bez znaczenia czy zimny czy ciepły. Wymieniłem filtry świece cewki no i zastanawiam sie teraz nad czujnikiem wałka rozrządu i wału. Tu pojawia sie pytanie czy można sprawdzić te czujniki miernikiem lub (jak to gdzieś czytałem) odłaczajac np. czujnik wału i sprawdzić czy odpala na samym czujniku wałka rozrządu a potem odwrotnie czyli odłaczyć czujnik wałka rozrządu i sprawdzić na czy pali na czujniku wału. Jeżeli na którymś z nich nie odpali tzn.że do wymiany.

CZY TO PRAWDA?????

Opublikowano

dzieki wielkie

będe musiał odwiedzić kogoś z kompem

ale irytuje mnie to czy ten sposób z tym odpinaniem i sprawdzaniem działa

Opublikowano

Tylko kompie tylko Ci wyjdzie jaki padł Ci czujnik. Ale jak poczytasz forum to nawet ostatnio był omawiany czujnik położenia wału i opisane w temacie jego objawy wystarczy poszukać :P

tutaj masz:

viewtopic.php?f=72&t=110173&hilit=gdzie+znajduje+si%C4%99+czujnik+po%C5%82o%C5%BCenia+wa%C5%82u%3F

viewtopic.php?f=72&t=126802&hilit=czujnik+po%C5%82ozenia+wa%C5%82u