Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystki mam problem z odpaleniem samochody wczora dostalem nowy kluczyk bo w starym mi pilot nie dzialal wiec zaprogramowalem i wszystko ok wiec wziolem sie za przelozenie grota, gdyz nigdzie mi niemogli go dorobic i go przelozylem a dzisiaj juz mi nie odpalila kontrolki swieca tylko rozrusznik nie kreci i teraz nie wiem kluczyki chyba nie maja imobilajzerow chyba ze sie myle.
Opublikowano
Nikt nie mial podobnej sytuacji a pozatym wyczytalem ze chyba jednak te kluczyki maja imo tylko teraz jak go zaprogramowac da sie przez interfejs,a przy okazji gdzie sie znajdyje kostka do interfejsu zgory dzieki.
Opublikowano
..........jest imo a kostka znajduje się pod deską rozdzielcza po lewej stronie(przynajmniej w tych po lif)
(*pozdrawiam*)
Opublikowano
Musisz przełożyć do nowego kluczyka nie tylko grot ale i transponder (takie małe gówienko) - jak działało na starym to nic nie będziesz musiał programować. Z tego co się naczytałem to przez interfejs immo kluczyka nie zaprogramujesz.
Opublikowano
Dobra znalazlem ten transponder tylko teraz jak go przelozyc poniewaz caly jest owiniety cienkim miedzianym drucikiem krory jest przylutowany do plytki, i teraz jesli bym to wyciagnol i nie lutowal tych drucikow bedzie dzialalo ,bo wydaje mi sie ze ten drucik to do ladowania sluzy ale pewny nie jestem.
Opublikowano

Transponder nie jest niczym zasilany, to taka mała pluskwa przy grocie /może być wtopiona w plastik/. Są kluczyki serwisowe - te małe cienkie - odpalają samochód a nie mają żadnej baterii w sobie. Bateria jest do pilota od centralnego. Transponder jest raz zaprogramowany i powinien trzymać pamięć bez zasilania. Ale po poszukaniu w tym rodzaju kluczyka czyli trumience jest on wlutowany w płytkę i rzeczywiście zasilany. Wpisz sobie w google: transponder bmw - i wejdź w grafikę, wszystko jest pokazane.

Albo może to: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1995055.html#9503738