Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam sprawa wygląda tak że mam założony nowy reduktor Zavoli Zena (czy coś podobnego w nazwie :D ) i problem jest taki, że autko jeździ dobrze (co prawda spalanie oscyluje ok 17l/100km a naprawdę delikatnie naciskam gaz bez deptania) i wydaje mi się że pali dość dużo. :x

A mam pytanie jeszcze do jałowych bo na wolnych obrotach na LPG faluje [na benzynie równo chodzi ani drgnie] i cały czas tak od kreski do 900. Zdarza się też że jak np włączę klimatyzacje to wtedy ustawia się na 850 obrotów i też ani drgnie. Co z tym może być nie tak?? :mad2:

Opublikowano

Witam,

moim zdaniem masz ustawiona za bogata mieszanke na gazie. Mialem kiedys taki problem. Wizyta u gaziarza: wymiana filterkow i regulacja.

Stad tez moze byc duze spalanie.PZDR

Opublikowano
No ale po wymianie filtrów i po regulacji to spalanie powinno stać się normalne a nie takie kosmiczne :?: :mad2: czyli trzeba by jeszcze raz jechać na ustawianie ?