Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam taki problem ,otóż leci mi woda do kabiny po stronie kierowcy ,gdy zdjąłem wykładzinę była nasączona wodą, odczekałem pare dni i zauważyłem że w okolicach pedału gazu zbiera się woda. nie widze tam żadnej dziurki , poza tym woda chyba nie leci od dołu a jak już to od góry ,więc ma ktoś jakieś pomysły skąd może lecieć.? polewałem wężem obserwując skad leci jednak nic nie zauważyłem,

podobny problem mam również z bagażnikiem , również gromadzi się woda ,jednak wydaje mi się ,że jest to wina usczelki.

Opublikowano
Tył napewno przecieka przez uszczelkę,przód przez grodzię,lubi korodować rynienka odpływowa,zobaczysz ją jak zdejmiesz wycieraczki i plastikowe kratki.
Nur bmw e32
Opublikowano
wlasnie zauwazylem rowniez ,ze nie mam uszczelki w dziurze przez ktora przechodzi kolumna kierownicza, jesli w ogole tam jest , ? moze wlasnie przez to leci ta woda?
Opublikowano
kolego zapchany masz lewy kanał odpływowy jest on pod skrzynka bezpieczników, wyjmij cały syf i bedzie git. Woda tam się ostaje i leci przez usczeliki od kierownicy i spływa po pedale, ciężko to zlokalizować. U mnie bylo identycznie to co w tym topicu z prawej stronyhttp://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=13677&highlight=woda
E32 740i shadowline 93 http://bibainfo.pl/pub/91/193/208/103/2011/07/29/222713/7346/sygnatura.jpg
Opublikowano
Hej, klapę bagażnik możesz ustawić na śrubach na zawiasach, a potem dociągasz sobie głębokość zamknięcia na zamku, rygielek jest regulowany na gwincie, sprytne poniekąd :)
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Witam. problem jest wiekszy niz myslalem. nic nie jest zapchane. zdjalem kratki,wycieraczki, przy okazji ze wykladzina jest zdjeta tez patrze jak leci ze srodka. polalem wezem w ta rynienke i faktycznie leci wtedy woda zarowno do strony kierowcy i pasazera. za mieczem ,cala dmuchawa zajrzylem latarka i okazalo sie ze jest rdza i leci przez dziurki. zastanawiam sie teraz co zrobic czy w jakis sposob to usczelnic, gdyz zeby dojsc do tego musialbym zdjac cala deske jak nie wiecej , od strony silnika w ogole nie ma mowy.
Opublikowano
No to przód masz rozwiązany a jeśli chodzi o wodę z tyłu to sprawdź czy lampy tylne masz dobrze dokręcone,mi kiedyś lakiernik nie dokręcił solidnie i woda dostawała się szczeliną pomiędzy uszczelką od lampy a karoserią,bagażnik był kompletnie zalany.
Opublikowano
a jednak zdecydowalem sie w pobliskim sklepie na zywice, mysle ze tez zda egzamin , odrdzewilem juz kortatninem ale takie ulewy sa ze pracowac sie nie da :D strasznie przezarta ta grodz, juz wiem czemu taka wilogoc byla w aucie.. na sczescie teraz bedzie wszystko zrobione. jesli chodzi o lampy to wlasnie tak jest , tylko ze przez ta wode mam juz zwarcie w instalacji elektrycznej