Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam bmw 316i i mam taki problem mam prawidlowy poziom oleju tzn prawie pod sam poziom max a czasami zaraz po odpaleniu silnika zapala sie żółta lampka oleju tak na kilka sekund i znika? Czy ktos wie czemu tak sie dzieje? dodam ze olej i filtr byll wymieniany jakies 7 m-cy temu i przejechalem jaies 2500 km ktos wie czemu moze byc taka przyczyna czemu ta kontrolka sie zaswieca? z gory dzieki!
Opublikowano
jednak jest słabo szukałem wczesniej dzieki :) wynika ze czujnik oleju do wymiany :) ale z tego co wyczytałem to niejest duzy problem i da sie z tym jezdzic bez problemu? a ile kosztuje sama wymiana czujnika? i ciężko jest wymienic? bo wiem ze czujnik kosztuje jakies 250-350 zl.
Opublikowano
niewiem czy ciężko, wydaje mi się, że nie bo on jest chyba pod misą olejową i przy wymianie oleju mógłbyś wymienić (tzn. nie jestem w 100% pewien tego co piszę) ale wiem że można z tym jeździć, ja na przykład jeżdżę tak już rok, trzeba tylko sprawdzać poziom oleju na bagnecie ale i tak pewnie to robisz... :cool2: