Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem. Otóż oddałem niedawno auto na warsztat, ponieważ nie trzymała wolnych obrotów na benzynie (mam też LPG i na tym było w miarę ok). Gościu stwierdził że winą są zasyfione wtryski, oraz coś jest z zaworem od podciśnienia (nie wiem czy to jest aż tak zależne), porobił i ok przyszyłem odebrać autko z warsztatu i na luzie jest wszystko ok ładnie trzyma obroty ładnie się wkręca i tak dalej. Zadowolony wracając z warsztatu zauważyłem że bardzo osłabła na benzynie po tej naprawie (CC 700 mnie robi), na gazie nie chce sie wkręcić powyżej 3 tysięcy obrotów (gaz to pierdoła pierw ogarnę benzynę potem pojadę do gazownika). Z moich obserwacji wynika: gdy zatkam wlot przy filtrze powietrza to auto normalnie pracuje według mnie tak nie powinno być według mnie auto powinno sie zadusić, są pewno nieszczelności w dolocie tylko czy to jest winą i gdzie ewentualnie może brać "lewe powietrze" ?? Na co innego zrucić uwagę (przepływka,sonda)?? Takie elementy jak świece, kable, filtry wymienione kilka miesięcy temu.

Silnik to boskie m43b18.

Opublikowano

nieszczelnosci w dolocie moga byc przyczyna, gdzie ich szukac na pewno znajdziesz na forum :search:

gumowych przewodow ktore moga byc nieszczelne jest.. niemało

Opublikowano
Możesz mi tylko powiedzieć czy gdy zatkasz wlot powietrza przy puszcze filtra powietrza to auto powinno sie zadusić czy nie jak powinno to muszę uszczelnić dolot.
Opublikowano
trudno powiedziec, przypuszczam ze puszka nie jest 100% szczelna i powietrze dostaje sie tez inna droga niz glownym doplywem powietrza ktory jest wyprowadzony w okolice "nerek"
Opublikowano
wiadomo, ale kolega pytal czy jak zatka doplyw powietrza to silnik nie powinien sie zdusic, dlatego napisalem ze puszka nie jest szczelna i zatkanie jednego otworu niekoniecznie moze przyniesc efekt