Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Rozważam zakup 530 xd w touringu z opcją adaptive drive . Na forum są opinie tego systemu tylko dla x5 i x6 . Poproszę użytkowników 5 posiadających adaptive drive o opinie i spostrzeżenia . System nie jest tani więc powinien nieść za sobą spore korzyści . Czy tak jest...?

Pozdrawiam

Robert

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano
Ja mam tylko regulowane zawieszenie - Dynamic Damper Control. Różnica pomiędzy Comfort a Sport jest duża, charakter auta się całkiem zmienia z limuzyny w coś przypominającego E60 jeśli chodzi o "sportowość" prowadzenia. W E60 miałem active steering i dynamic drive. Dynamic drive jakoś mi nie brakuje. Active steering za to najbardziej się przydaje na parkingach wielopoziomowych gdy trzeba dużo kręcić.
Opublikowano

Czy wiesz jak ma się standardowe zawieszenie vs sport lub komfort z dynamic damper control ?

Pozdr

Robert

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano
Nie wiem. F10 ze zwykłą zawiechą jechałem tylko we Francji jako pasażer taryfą 525d po równiutkich drogach więc nie mam specjalnie porównania.