Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dziś padł akumulator w E53 znajomego. Po podłączeniu drugiego za pomocą kabli auto odpaliło normalnie lecz nie działa obrotomierz, ekonomizer, czujnik poziomu paliwa, kontrolka od drogowych i nie widać przebiegu. Miał ktoś taki problem? Podobno mógł paść soft w zegarach uhm
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano

wymien akumulator na nowy i zostaw odpiete wszystko na 30-45min.

Potem dopiero podlacz klemy i powinno wrocic do normy.

Jak nie wroci to otwieraj bezpieczniki i sprawdzaj ktory polecial.

Opublikowano
Miałem tak 2 razy w e38 eprom padł z powodu słabej baterii i spadku napięcia podczas podpięcia pod kompa szukałem drugiego licznika o takim samym hw i sw .Da się to załatwić .Może to nie to ale objawy takie same więc powodzenia :cool2:
Opublikowano
Dzięki koledzy a przede wszystkim Giacomo :) Odłączyłem stary akumulator i za ok godzinę podłączyłem nowy i wszystko wróciło do normy :D
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"