Skocz do zawartości

Prosze o Pomoc BMWE34 2.0 24V KOD DO ODPALENIA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów :)

Tydzien temu zakupiłem moje pierwsze BMW

Moja bunia to E34 2.0 24V bez vanosa z lpg brc :) wszystko ładnie pieknie ale mam problem z odpaleniem jej bo chciałem wymienic akume była poprostu za mała jak od kaszlaka tylko ze po wymianie na radiu a jest orginalne chyba teraz zapala sie CODE ---- A NIE WIEM JAKI JEST ROZUMIEM ZE BEZ NIEGO AUTA NIE ODPALE :(

Wiec teraz pytanie do was jak moge ten kod znalezc ?????????? pomuzcie z góry wielkie dzieki pozdrawiam :)

Opublikowano

Po odpieciu akumuklatora zawsz resetuje sie radio, jesli oczywiscie jest ori, tak jak w Twoim przypadku.

Napisz dokladnie co to za radio, tzn jaki model.

A rozkodowanie jego jest bardzo proste. Najlepiej sciagnij sobie program Blaupunkt Calculator 1.0

Po uruchomieniu go wpisujesz caly numer seryjny radia, zaczynajacy sie na: BP_ _ _ _ X _ _ _ _ _ _ _ , (kod radio znajduje sie chyba na jego boku i tak jak wspominalem zaczyna sie literami BP...) nastepnie klikasz calculate i wyskakuje Ci kod, ktory mastepnie wprowadzasz do radio i powinno byc ok ;)

Ale dlaczego auta odpalic nie mozesz, nie wiem. Ja u siebie wielokrotnie wyjmowalem radio, i pomimo braku kodu autkiem normalnie smigalem. Nie wydaje mi sie aby to byla wina radia ze fury odpalic nie mozesz.

pozdro

Opublikowano
Jeśli pomysł kolegi nie wypali to zadzwoń do jakiegoś oddziału BMW i zapytaj o kod. Oni mają listę.
Opublikowano
Dzieki za pomoc ale problem tkwił gdzie indziej a mianowicie w (niby rozłączonym alarmie) który sie uzbroił po załączeniu new akumy hihi to ci ustrojstwo,dobrze ze miałem nr do byłego własciciela to mi powiedział co i jak ale i tak musiałem smignąc do niego po pilot aaaaaaaaaj bo zapomniałm mi go dac :D sklerotyk stary, tak wiec wszystko zadziałało po rozkodowaniu alarmu zastanawia mnie tylko czamu nie wyła syrena ani awaryjne sie nie swieciły ale szczesliwy jestem :D ze zapaliła BUNIA CHWALMY PANA za to hihi,jednakze Wielkie Dieki za pomoc chłopaki. Pozdro i dbajcie o swoje malenstwa BMW :cool2: