Skocz do zawartości

318 ti tarcze lite na wentylowane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że compact ma z przodu lite tarcze hamulcowe tym bardziej że w 318 is mam wentylowane. Pytanie czy aby przejść na takie od is czy 323 ti wystarczy przełożyć tylko zacisk i tarcze czy coś jeszcze ? Średnice się zgadzają różni je tylko grubość. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
318i ma zwykłe masz z tyłu bębny. W e30 zmieniałem ze zwykłych na wentyle i musiałem mieć zacisk i jarzmo od wentylowanych. W compackie bedzie tak samo czyli jarzmo i zaciski. Oczywiście jeśli śrdenica jest ta sama. Warot od razu wymienić przewody ham. na nowe. Roboty nie jest dużo, tak powoli robiać to 30 minutek na stronkę.
Opublikowano
nie, nie mam z tyłu bębnów, a z przodu mam lite tarcze co mnie zdziwiło bo myślałem że tak jak w IS ie którego mam będą z przodu wentylowane (mam compacta od 3 tygodni) dodatkowo już znalazłem, że wentylowane tarcze wszystkie w e36 mają 286 mm średnicy i 22 mm szerokości więc wszystko wejdzie w felgę 15" więc kupię coś od sześciocylindrowego e36. (gdyby nie to że zależy mi z pewnych powodów na feldze 15" to bym zakładał większe tarcze) jedyne co mnie interesuje to czy wystarczy sam zacisk, czy jarzmo też jest potrzebne (oczywiste jest to że tarcze i klocki założę nowe).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano