Skocz do zawartości

problem przy próbie podłączenia komputera(jaki mam model)??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

moje boje z mechanikami gazownikami...cd

więc dzi byłem u mechanika na przetestowanie problemów z moim silnikiem (konkretnie chodzi o spalanie w dziale "spalanie..."jest mój post który nadal jest bez odpowiedzi prosze o pomoc)

ale do rzeczy mechanik wpioł kabel włączył program i zaczeły się schody przy wyborze modelu najpier 520 KAT a w nim chyba 7 wersji komputera BOSH... przy każdym restarcie wyskakiwał błąd połączenia ECU potem zmienił model na 520i i też chyba ze 6 modeli kompa testował i nici...

dodam tylko że bez problemu był wcześniej z inną BMW 525i która była umówiona na godzinke wcześniej...

prosze o rade gdzie jest napisane który mam rodzaj tego komputera mój samochód to 520i 24v 1992r jak coś jeszcze trzeba to podam bardzo prosze koledzy o pomoc bo przy moim spalaniu w tej chwili tańsze okazuje się TAXI a tu zima dzieciaka do szkoły trzeba wozić ...

może ktoś przerabiał ten temat...

z góry dziękuje i pozdrawiam :modlitwa:

Opublikowano

w tym roczniku są takie typy

20 6S 1 '89-'92 ze sterownikiem Bosch Motronic M3.1

20 6S 1 '89-'92 (R-cat) ze sterownikiem Bosch Motronic M3.3

20 6S 2 '91-'96 (R-cat) ze sterownikiem Bosch Motronic M3.3.1 lub Siemens MS 40

ot cała prawda

prawdopodobnie masz na siemensie a tanie diagnozery (euroscany, czy działające na PA 1.23) nie dają sobie z tym rady czyli z tzw protokółem KW71 !!! - to dla tych którzy chcą wiedzieć więcej

jeśli masz motronica to nie ważne jaką wersją wybierze pokarze wszystkie (tak jest zbudowany system w bmw)

dość dobrze radzi sobie z bmw np. KTS BOSCHa

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658