Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam 528 z 1998 w przeciągu roku wymieniałem już dwa modóly sterowania poduszek (SENSOR PODUSZEK ) numer części 65.77-8372521 Panowie auto bez wypatku nie zalane normalnie tracę głowę :mad2: co to może być jaka jest przyczyna , może ktoś borykał się już z tą usterką Proszę o jakieś rady z góry dziękuję Pozdrawiam !!!!
Witam wszystkich mołośników BMW !!
Opublikowano
Najprawdopodobniej problemy z akumulatorem :)

kOLEGO MOŻESZ NAPISAĆ COŚ WIĘCEJ AKU 2 LETNI ŁADOWANIE OKEY ZERO PROBLWMÓW Z ODPALANIEM .

Opublikowano
Panowie nikt nic nie wie w tym temacie proszę o jakieś rady ?????? :mad2:
Opublikowano
Panowie nikt nic nie wie w tym temacie proszę o jakieś rady ?????? :mad2:

Mialem (w sumie mam...) podobny problem, mechanik jako trzecia :duh: diagnoze wybral sobie wlasnie uwalony sterownik/modul. Po wymianie na tak samo wygladajacy i sprawny (wczesniej byly 3 inne wkladane i blad momentalnie sie pojawial ponownie), blad poduszki po wykasowaniu nie pojawil sie na zegarach przez...... 1,5dnia ;)

na dniach umawiam sie na wizyte w ASO (nie wyrabiam juz psychicznie po wizytach w stodolach :mad2: z tego i paru innych powodow), napisze jak bede juz wiedzial cos wiecej (chociaz u mnie tak na moja logike to obecnie to wyglada na jakis uwalony kabelek)

Opublikowano
Daj znać kolego jak będziesz po naprawie Dziękuję z góry Pozdrawiam !!!
Opublikowano
wymieniałem już dwa modóly sterowania poduszek (SENSOR PODUSZEK )

pewnie chodzi o matę w fotelu (lub napinacze) bo to pokazuje na kompie jako sensor

Opublikowano

pewnie chodzi o matę w fotelu (lub napinacze) bo to pokazuje na kompie jako sensor

Witam kolegę . Na kompie pisze airbag kierowcy i błąd jednostki kontrolnej nie ma nic na temat maty bo matę zrobiłem . Słyszałem ostatnio że gdy są zalane czujniki uderzenia pod fotelami kierowcy i pasażera to mogą robić zwarcie i wtedy pada moduł główny .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Daj znać kolego jak będziesz po naprawie Dziękuję z góry Pozdrawiam !!!

Bylem na razie tylko na diagnozie (przedluzylo sie i nie bylo czasu, zeby od razu zrobic, a jechalem z kilkoma wkurzajacymi duperelkami dodatkowo), u mnie wyszlo, ze jest cos z boczna poduszka kierowcy (znaki na niebie wskazuja raczej, ze jej tam nie ma ;) ), a z modulem niby wszystko ok

Opublikowano

Ja miałem tak z napinaczem pasa kierowcy wtyczka była zaśniedziała wyczyściłem ją i działała 1,5 dnia potem znów na kompa i ten sam błąd, a więc odciąłem wtyczkę, a kabelki ładnie zlutowałem wykasowałem błąd i już tydzień jeżdżę i nic nie świeci :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie modół akórat w moim przypadku jest zablokowany prze padniętą poduszkę kierowcy po 23 błędach wysłanych przez poduszkę modół automatycznie sam się blokuje muszę wymienić poduszkę kierowcy . Bo facet powiedział że można programowo odblokować ten modół ale 100 % nie wiedział czy da radę może ktoś zna jakiegoś fachowca który skasuje te błędy i nie trzeba będzie kupować nowego modułu .