Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegów

ostatnio gdy jechałem swoją maleńką zauważyłem że po stronie pasażera z nawiewu leci gorące powietrze a dokładnie na szybę i nogi. troche to dziwne bo ustawione miałem 17 stopni i włączoną klimatyzaję w trybie "auto". po stronie kierowcy ladnie dmucha zimnym a pasażer ma saunę. kiedyś miałem coś podobnego w bmw 520i e34 i okazało się że padł czujnik temp w kabinie, , czujnik byl umiejscowiony w nogach i wyglądał jak mały mikrofon))

mam pytanie czy w 735i e38 też coś takiego jest? czy to już grubsza sprawa? zimą to może i to byłoby fajne ale teraz przy 35stopniach troche ciepło w aucie sie robi. :mad2:

będę wdzięczny za sugestie i podpowiedzi.

pozdrawiam

Na BMW narzekają głównie ci, którzy nigdy ich nie mieli. Również ci którzy za parę groszy kupili wymęczoną Bawarkę i warsztat jest ich garażem.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mam ten sam problem tylko ze gorace powietrze leci mi po obydwoch stronach. wiecie gdzie moge kupic takie cos i ile mniej wiecej bedzie to kosztowalo
Opublikowano

Tez bym sie podłączyl pod to , bo mi leci na szybe tylko cieple :?

Gdzie sa te elektrozawory , jak je wyjac co zdemontowac itd , potrzebna pomoc :D

Opublikowano

wymieniałem niedawno wiec może podpowiem

znajdują sie za silnikiem z tyłu między scianą grodziowa a silnikiem, dostęp trudny mało miejsca. Trzeba sciągnąć 3 węże i 2 kable , węże na zaciski odkręcane sróbokrętem lub kluczem. zakupiłem używane na allegro ,3 sztuki z allegro okazały sie bublami, dopiero 4 zestaw pracował poprawnie, nowa częśc około 1500zł.

lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad
  • 1 miesiąc temu...