Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odkąd zakupiłem auto mam cały czas problem z hamulcami. Wygląda to tak, że wciskam hamulec chce jakby zadzialac ale zaraz wpada w podłogę i dopiero po porządnym dociśnięciu zaczyna hamować zazwyczaj załącza się już ABS. Przewody hamulcowe są całe, tarcze i klocki ok, okładziny + bębny ok, założone nowe cylinderki, samoregulatory i linki od ręcznego. Dziwne jest to, że po założeniu nowych linek i samoregulatorów ręcznego wogóle nie ma. Serwo trzyma ciśnienie, przewody od podciśnienia ok, zawory zwrotne też trzymają, pompa hamulcowa wygląda ok nie ma żadnych wycieków.

Co może być przyczyną niesprawności układu ? Dodam, że jak zaciągnie się ręczny (który notabene nie działa) to pedał robi się twardy i samochód hamuje.

Czy może być to kwestia rozkręcenia samoregulatorów, czy może jest jakiś rozdzielacz siły hamowania ???

Proszę was o pomoc bo już nie mam pomysłów.

Opublikowano
Mała podpowiedź , wyreguluj poprawnie szczęki i wtedy ręczny będzie działał i nożny też zacznie hamować
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coś z tymi samoregulatorami nie tak, Może ktoś pomylił strony i prawą zalozy na lewą? Wina, jak podaje seba, lezy gdzieś po stronie samoregulatorów. Jak to bedzie grało to hebelek się znajdzie.
Opublikowano
dzięki Panowie za podpowiedź :) też już o tym pomyślałem i rozebrałem wczoraj bębny... okazało się, że samoregulatory wogóle się nie rozkręcały samoczynnie mimo, że był założony nowy zestaw, pokręciłem ręcznie i jest ok :)