Skocz do zawartości

Problem z radiem i spryskiwaczami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , kilka dni temu pisałem że szyba mi się nie opuszcza. Szybę naprawiłem,okazało się że wyskoczyła z takich listew. Ale po kilku otwarciach i zamknięciach znów to samo, myślicie żeby przykleić ją czymś do listwy np silikonem?? A teraz głowny problem, nagle przestało mi działać radio,nie ma w nim prądu i wydaje mi się że stało się to jak podłączałem lampkę przy zakładaniu boczka a później w trakcie jazdy okazało sie że jeszcze spryskiwacze nie działają a płynu jest full. Co sprawdzić przy takich objawach?? Bezpieczniki są ok , jak pożyczę te blaszki do wyciągania radia to sprawdze bezpiecznik w radiu, a może jeszcze gdziś indziej trzeba?? No i niewiem za bardzo jak naprawić spryskiwacze. Jeśli ktoś z Was ma o tym jakieś pojęcie to bym prosił o wskazówki :)
Pozdrawiam
Opublikowano
Przed chwilą wyciągnąłem radio i bezpiecznik z tyłu i w skrzynce jest ok także niewiem już przez co nie działa i prosił bym o pomoc w tym bo spryskiwacze już rozpracowałem , działają tylko leje mi się pod wygłuszeniem więc wężyk musiał szlag trafić...
Pozdrawiam
Opublikowano
a pod kanapą sprawdziłeś bezpieczniki?

Pod kanapą nie,dzięki za podpowiedź :) sprawdzę rano, a są jeszcze gdzieś bezpieczniki prócz skrzynki,kanapy i tyłu radia??

Pozdrawiam
Opublikowano
Dzięki , znalazłem masakrycznie spalony bezpiecznik 30A pod kanapą , jest tak zjarany że stopił część kostki i rozkruszył się , że nie da się go wyciągnąć i chyba się nie obejdzie bez nowej kostki :x A szyba i spryskiwacze zrobione i hulają
Pozdrawiam
Opublikowano
Czyli wine ponosił bezpiecznik spod kanapy?

Raczej tak,jeszcze tego nie naprawiłem bo taka tam jest masakra, jak to zrobię to się okaże czy radio zadziała. Jak coś to dam znać

Pozdrawiam
Opublikowano
myśle że to jest ta przyczyna wygrzeb to i zobacz.

Wymieniłem ten bezpiecznik ale radio dalej nie działa, będę musiał znów wyjąć radio i sprawdzić czy nie dochodzi prąd czy może się radio spieprzyło

Pozdrawiam