Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie na kokpicie są diody wymiany oleju wczoraj świeciły mi się 3 lub 4 zielone i bodajże pomarańczowe i..... .

Dzisiaj wsiadam przekręcam kluczyk i świecą tylko 3 zielone a reszty nie ma i to bardzo słabo lekko uderzyłem w okolicę zegarów i rozświetliły się prawidłowo .

Tak ma być czy coś ze wskazaniami jest niepoprawnie( pomijam oczywiście klepnięcie zegarów).

Oczekuje odpowiedzi

pozdrawiam Marek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie coś na stykach od zegarów. Warto rozebrać i wyczyścić i powinno pokazywać jak należy.
Opublikowano
Wszystko na to wskazuje iż nie ma styku, ale oprócz tych zielonych powinna w ciągu świecić jeszcze pomarańczowa i czerwona.
Opublikowano
Wszystko na to wskazuje iż nie ma styku, ale oprócz tych zielonych powinna w ciągu świecić jeszcze pomarańczowa i czerwona.

Najpierw świecą zielone,a gdy ostatnia zielona gaśnie ,zapala się pomarańcz i czerwień.Zrob test zegarow,na nim powinny sie wszystkie kwadraty zajarac.

Opublikowano
Wkładasz kluczyk w stacyjkę naciskasz przycisk zerowania licznika dziennego . Trzymając wciśnięty przycisk przekręcasz stacyjkę na pierwszą pozycję , jak przekręcisz puszczasz przycisk i zaczyna się test zegarów