Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich:)

Mam takie pytanie,mianowicie chciał bym się dowiedzieć w jaki sposób można otrzymać auto do testów konkretnie chodzi mi o BMW5. Chciał bym otrzymać auto na jakieś 2 dni aby je przetestować,gdyż zamierzam nabyć takowe. Czy Dealer ma taką możliwość?Dodam że mój najbliższy dealer to Łódź Tłokińki ale tam nie mam raczej co liczyć na takie auto. Oczywiście paliwo itp. zalewam sam. Można jakoś im zapłacić aby po testować takie auto?

Opublikowano
Nie chciałbym być złośliwy, ale wydaje mi się, że jak ktoś jest zainteresowany zakupem takiego auta to jedzie do dealera i tam najpierw rozmawia o takiej możliwości... Skąd wiesz że Tłokiński Ci nie wypożyczy? Na pewno będzie to możliwe, choć najprawdopodobniej na weekend.
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Wchodzisz na stronę, umawiasz się na jazdę próbną poprzez wypełnienie formularza http://www.bmw.pl/pl/pl/general/testdrive/registration_form.html

Dalej wszystko zależy od konkretnego salonu, każdy ma jakieś zasady, ale zapomnij o użyczeniu auta na kilka dni :mrgreen:

Pierwszą jazdę odbywasz ze sprzedawcą (oczywiście Ty jako kierowca), według jego wyznaczonej trasy.

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
nie wiem czy ine wchodziłoby a gre wypożyczenie auta, ale cena chyba ok 500 dziennie

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
jak jesteś poważnie zainteresowany kupnem to każdy porządny salon da się auto na weekend...
http://i2.photobucket.com/albums/y27/tex05/worshipbmw.gif
Opublikowano

Jestem zainteresowany i chce przetestować autko na dłużej niż 30minut z pracownikiem ASO. Chce pojeździć spokojnie sobie i zobaczyć wszystko:)

Które salony byście polecali jako dobre i warte zachodu w załatwianiu takiej sprawy? Musze jechać do Tłokińskiego i porozmawiać. Jakich argumentów użyć?

Opublikowano
Jakich argumentów użyć?

Niech no pomyślę... że chcesz kupić?

Trochę Cię nie rozumiem, bo zamiast z nami dyskutować na ten temat przez tydzień, w tym czasie mógłbyś być w trakcie poważnych rozmów z Tłokińskim.

Jedyne co mogę Ci polecić, jeśli nie masz dobrego układu z dealerem (nie jesteś klientem, nie jest Twoim znajomym etc), to nie zaczynaj raczej od prośby o możliwość używania auta przez np. dwa dni. Pojedź do salonu, pokaż swoje zainteresowanie zakupem. Chyba nie zaszkodzi Ci najpierw jazda testowa z pracownikiem salonu, a dopiero później zagajenie o możliwości poobcowania z autem dłużej?

Nie wiem skąd ludzie mają wyobrażenie o dealerze jako o Bogu - przecież dealerowi zależy na sprzedaży, nie robi łaski że da auto na dzień lub dwa itd (oczywiście jak oceni Cię jako poważnego klienta). To normalna firma, która rządzi się takimi samymi prawami jak każda inna i jak z każdą inną można negocjować.

Albo po raz pierwszy kupujesz auto nowe albo po raz pierwszy tak drogie (i do tego nic nie mam, to normalna sprawa) albo po prostu chcesz powozić tyłek fajna furą przez dzień/dwa. Jeśli to ostatnie, to nie masz co liczyć na auto - sprzedawcy nie są idiotami (w większości przypadków) i wyczują Twoje intencje.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Chce kupić auto i pierwszy raz takie drogie. Dla mnie jest to wydarzenie dość duże:)

Macie racje jutro jadę do Łodzi i najpierw się przejadę z pracownikiem salonu:) Dzieki wszystkim za informacje:)