Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie spalania w komputerze auta, a mianowicie kiedy jeżdzę po mieście, rzadko używając 5 bieg wszystko wydaje się być normalne komp. przelicza stosunek paliwa, maleje, zwiększa w zależności od stylu jazdy lecz gdy wyjeżdzam w trase i wchodzę na 5 bieg spalnaie na komp. wzrasta, a wchodząc na 6 to już diametralnie idzie do góry. O co tu chodzi to jakiś czeski film? Za to dystans km zwrasta - z tym jest ok ale to spalanie bez sensu, tym bardziej, że na centralnym wskażniku paliwa przy 100km/h na 6 biegu wacha się między 4-5l i obroty niziutkie. Na codzien jeżdzę jeszcze Bmw E60 i tego tam nie ma ale wydaję mi się że komp. spalania też jest mało precyzyjny porównując do Mercedesa E klassy któą też mam okazję jeżdzić. Także może ktoś postara mi się odpowiedzieć o co tu chodzi, bo wynika z tego że komp. jest bezużyteczny jeżeli chodzi o info spalania+dodam że z autem wszystko ok i pali też normalnie po własnoręcznych pomiarach. Dziękuję za uwagę cierpliwym ;) i pozdrawiam wszystkich fanów BMW, a w szczególności E90 ;).
Opublikowano
A tu szczerze "Artuj" mnie zaskoczyłeś jutro sprawdzę, bo jestem na grilu i dam odpowiedż. Serdeczne podziękowania dla Ciebie za podpowiedż. Pozdr.