Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od pewnego czasu męczy mnie niemiecki ebay na którym znalazłem taką aukcję : http://cgi.ebay.de/M-OPTIK-TACHO-UMBAU-WEISS-BMW-1er-M-E87-E88-E81-E82-/180585934902?_trksid=p4340.m263&_trkparms=algo%3DSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D6%26pmod%3D230629824477%26ps%3D63%26clkid%3D431018858247227569

i jak zawsze pytanie :) , jak zrobić tak zegary aby prędkościomierz , obrotomierz , poziom paliwa , oraz chwilowe spalanie były w kolorze białym a wskżniki czerwone .

Może ktoś umie bardziej język Niemiecki i przetłumaczy w/w aukcje ?

Kusi mnie zakup jakiegoś używanego licznika na allegro , rozkręcenie go i...... no właśnie co dalej .

Opublikowano

Na tej aukcji licytujesz usługę przerobienia własnego licznika, na miejscu lub wysyłając do gościa, na białe podświetlenie. A i jeszcze wstawiają czerwone wskazówki.

Pewnie przerobienie polega na wylutowaniu i wlutowaniu innych diod, pewnie w technologii SMD. Nigdy nie rozbierałem licznika, ale myślę że tak to może wyglądać.

Wskazówkę pewnie malują jakąś farba.

PS: z gościem chyba się dogadasz bo podpisał się "Leszek Gruszka" :D

• 2 tygodnie później...