Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Gdy ściągniemy obudowe filtra przeciwpyłkowego mamy wlot powietrza do nagrzewnicy. Jeden od pasażera widać, ale drugi od kierowcy jest przysłonięty mechanizmem wycieraczek. Jest tam w ogóle wlot?? Pytam bo klima jest dwustrefowa, filtr przeciwpyłkowy podzielony jest na dwa, a mi słabo wieje i nie czuje żeby tam ciągło.... Może tam szukać przyczyny.... Edytowane przez darcyn
Opublikowano

nie chodzi mi o model klimatyzacji, lecz o model samochodu, który masz w swoim opisie.

W E87 są dwa wloty, jednakże one są ze sobą połączone i całe powietrze jest wciągane przez wlot od strony pasażera (przez ten wiatrak co widać) i dalej jest tłoczone przez różne "kanały, ngrzewnicę itp" a potem do kabiny.

możeliwe, że klapki sterujące nie otwierają się do końca i dlatego słabo wieje.

Ustaw nawiew tylko na przedną szybę następnie ustaw po stronie pasażera na max ciepłe, a na kierowcę na max zimny lub na odwrót i sprawdź, czy nawiew jest równomierny potem wyłącz szybę i ustaw sam nawiew na tzw "twarz" i zobacz czy równomiernie wieje, jeżeli okaże się, że są wyczuwalne różnice to możliwe, że jest coś zapchane lub klapki się nie otwierają.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
problem jest taki że, żeby wiater doleciał do mnie to musze mieć dmuchawe na max...