Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z kierunkowskazami z tylu.

Czasem mrugaja normalnie , a czasem nie swieca w ogole i na desce kontrolka mruga szybciej.

Natomiast z przodu swieca wtedy szybciej.

Czy to moze byc modul czy tylko styki ?

Prosze o pomoc ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej stawiał bym na styki lub żarówki, miałem podobny problem kiedyś w E46 i były styki zaśniedziałe.
Opublikowano
w moim aucie z tyłu co chwile albo paliła sie konrolka spalonej żarówki albo coś nie stykało. Wykontowałem wnętrze lamp i oczyściłem dokładnie preparatem do korozji konektorowej WURTHa + lekkie podginanie blaszek. Od tej pory mam spokój z tym

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi.

Bede tak musial zrobic i sprawdze czy cos pomoze ...

Zastanawialem sie juz na przerywaczem ...

Opublikowano

A wiec tak , styki przeczyszczone , przy okazji wymienilem dwie zarowki ktore wydawaly spalone.

Wszystkie zarowki 100 % swiecaco , niestety gniazdo kierunkowskazow nie swieci.

Podczas wlaczania swiatel awaryjnych , przod swieci normalnie (bez przyspieszania) , natomiast podczas wlaczania kierunkow przod swieci szybciej , tyl w ogole.

Jakies pomysly ?

Czy jest jakis bezpiecznik odpowiedzialny za kierunki ? Tylne lampy na zwykle zarowki ...

• 8 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Podłączam się pod pytanie. Mam dokładnie to samo. Włączę kierunkowskaz i z tyłu nic a z przodu zaiwania za szybko ;)( komputer mówi o błędzie kierunkowskazu tylnego) Wystarczy puknąć z tyłu w lampę i jest ok. Żarówkę wymieniłem, styki piękne i czyściutkie, na wszelki wypadek blaszki przygiąłem co by ciaśniej siedziało i dalej to samo, masa jest ok. Hmmm.... jakieś pomysły ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem, ale lewy tylny mi co jakis czas wyskakuje.Najdluzej mialem spokoj gdy przeczyscilem i przesmarowalem glona mase od nadwozia do tej lampy.Niestety znow sie pojawil problem :?

Zastanawiam sie czy to nie bylo powodem zastosowania kierunkow LED polifcie, moze ktos ma wiedze na ten temat?

W e39 przepalaly sie czesto tylne pozycje, po lifcie w tym miejscu zastosowano LED-y.