Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Jestem nowym na forum więc prosze o wyrozumiałość.

Mój problem polega na tym iż po wymianie filtrów kabinowych w mojej e36 320 przestał działać licznik wszystkie kontrolki sie zapalaja i nic p ozatym zadnych oznak życia.

Nie wiem co mogłem uszkodzić jedynie co mi przychodzi na myśl to to że odciagałem wiazke kabli ktore mi przeszkadzały w zalożeniu licznika.

Prosił bym o pomoc.

Z góry dziekuje

Edytowane przez bogusek85
Opublikowano

Wiązkę sprawdziłem wszystko jest połączone izolacja termokurczliwa, nie widać zeby jakis przewodzik sie rozłączyl a sporo ich tam jest.

Po za tym jak załączyłem zapłon było słychać jak by się coś iskrzyło.

Opublikowano
Umarły zegary to że po wymianie filtrów to czysty przypadek . Nie próbuj naprawiać to mija się z celem i sie nie opłaca kup drugie tylko pamiętaj takie same tzn. ten sam rok i pijemność
Opublikowano
Tak te bezpieczniki sprawdz jak mówisz że,coś się zaiskrzyło,chyba że się spaliły zegary.Ale najprawdopodobniej jak seba pisze to mógł być zbieg okoliczności.Na allegro za 100zł kupisz,albo na jakiś szrot podjedz.Pozdro :wink:
Opublikowano

Bezpieczniki sprawdzilem w pierwszej kolejności.

Sprawdzalem na allegro liczniki ale dziady nie pisza z jakiego rocznika te zegary a nie chce mi sie specjalnie rozbierac kokpitu zeby sprawdzić jak moj wyglada od tyłu.

Może podjadę do znachora i sprawdzi wszystko bo jezeli dzialaja kontrolki a tylko brak wskaznikow to moze gdzies jakis kabelek nie styka tylko.

Opublikowano

Witam

Po sprawdzeniu wszystkich połączeń przyszedł czas na sprawdzenie licznika i jak się okazało jednak licznik do wymiany ;) wsadziłem od 1.8 ale jednak trzeba włożyć od 2.0 lub wiekszego ponieważ oszukuje wskazania obrotomierza.

Dziekuje wam za pomoc

Opublikowano
A nie mówiłem
Umarły zegary to że po wymianie filtrów to czysty przypadek . Nie próbuj naprawiać to mija się z celem i sie nie opłaca kup drugie tylko pamiętaj takie same tzn. ten sam rok i pijemność