Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! BMW E39 1997r 523i

Podobny temat byl juz poruszany ale nie znalazlem odpowiedzi. Moj problem wyglada nastepujaco, gdy odpalam auto kontrolki gasna, gdy tylko rusze delikatnie naciskam pedal hamulca czuje ze abs pracuje drzy pedal i delikatnie odbija, po jakims kilometrze zaswiecaja sie kontrolki, no i przestaje dzialac ABS i ASC. Na poczatku komputer pokazal prawy czujnik (sensor)ABS wymienilem na nowy, nic nie pomoglo dalej to samo, wymienilem wiec piaste razem z koronka, bez zmian. Po podlaczeniu pod kompa wyskoczyl blad 64 Continuous control. Co to oznacza, gdzie szukac problemu, poddaje sie. Po jezdzie dotykalem sterownik byl cieply, odlaczylem go i podlaczylem i dalej bez zmian, jak sie objawia uszkodzony sterownik?

BARDZO PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam! Mój problem polegał na tym że ktoś jak wymieniał łożysko w tylnym kole to delikatnie wgiął koronkę, na pierwszy rzut oka nie było widać, trzeba dobrze odczyścić i dokładnie przejrzeć. I radzę uważać na czujniki (nieoryginalne) z tego co zauważyłem mają minimalna różnicę w długości. Dokładnie sie po tym przyjrzałem no i winna była koronka, wymiana łozyska i po problemie.

Pozdrawiam!