Skocz do zawartości

[e36] m52b20 - po wymianie oleju miga kontrolka smarowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

przyszedł czas wymiany oleju i filtra oleju, to zmieniłem na 10w40 mobil 2000. Zalałem dokładnie 7.25l. Po przekręceniu kluczykiem na zapłon kontrolka po chwili zgasła.

Następnie po jednym dniu przy hamowaniu i pracy silnika na biegu jałowym zaczęła znowu migać kontrolka smarowania.

O co chodzi?

Opublikowano (edytowane)

tak, dolałem i nadal to samo. Przed wymianą tego problemu nie było.

Z ego co przed chwilą przeczytałem, muszę sprawdzić czy teść dobrze założył oringi od filtra oleju, bo sam w międzyczasie pod moją nieobecność wymieniał filtr oleju.

Edytowane przez rhl
Opublikowano
z czujnikiem nie może być, bo niby dlaczego przed wymianą było wszystko w porządku? Po drugie to nie jest problem ciągły w czasie, a raczej sporadyczny.
  • 6 lat później...
Opublikowano

sorry za odgrzewanie swojego starego tematu, aczkolwiek chcialbym zostawic rozwiazanie problemu - okazalo sie, ze mechanik zle zalozyl uszczelke, bo zamiast wyjac stara, to nalozyl jedna na druga :duh:

Wycieki ustaly, jednak kontrolka migala od czasu do czasu i winowajca okazal sie wspomniany czujnik cisnienia oleju - 30pln i usterka naprawiona.