Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem na tym forum i od niedawna posiadam BMW.

Mam z moim autem mały problem a mianowicie zagrzewa mi sie do czerwonego pola podczas jazdy, na postoju jako tako wskazówka trzyma pion. Dodatkowo musze dodac ze nie działa mi ogrzewanie, paru kolegów mówiło ze niby zapowietrzony :/ no ale co sam od siebie sie zapowietrzył? tak nagle?.Dużo juz przeczytałem na temat tego grzania i mam mentlik w głowie. Moze jest na forum osoba która pomogła by mi odpowietrzyć układ chłodzenia a jeśli to nie pomoże to spróbować zdiagnozować co moze byc powodem usterki. Samochód mam od tygodnia cieszyłem sie nim bardzo bo zawsze marzyło mi sie BMW. Visco niby działa bo wiatraczek kreci.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem na tym forum i od niedawna posiadam BMW.

Mam z moim autem mały problem a mianowicie zagrzewa mi sie do czerwonego pola podczas jazdy, na postoju jako tako wskazówka trzyma pion. Dodatkowo musze dodac ze nie działa mi ogrzewanie, paru kolegów mówiło ze niby zapowietrzony :/ no ale co sam od siebie sie zapowietrzył? tak nagle?.Dużo juz przeczytałem na temat tego grzania i mam mentlik w głowie. Moze jest na forum osoba która pomogła by mi odpowietrzyć układ chłodzenia a jeśli to nie pomoże to spróbować zdiagnozować co moze byc powodem usterki. Samochód mam od tygodnia cieszyłem sie nim bardzo bo zawsze marzyło mi sie BMW. Visco niby działa bo wiatraczek kreci.

To że wiatraczek kręci nic nie znaczy, wisco po odpaleniu na zimnym powinno być chwilkę załączone, powinieneś czuć mocny podmuch i wyrażny głos z pod maski. Ja odpowietrzam tak, odkręcam dwa odpowietrzniki ( w chłodnicy i na wężu ) i leje płyn tak długo aż zacznie się przelewać z obu otworów, ten sposób jest według mnie niezawodny i u mnie zawsze działa. Według mnie u ciebie jest problem z pompą wody ( oberwane łopatki ) wymień i po kłopocie. Przy okazji zmień termostat i visco i ciesz się sprawnym układem chłodzenia

P.s użyj również szukajki, bo tematów na ten temat jest sporo

Opublikowano

KoKo90 poczytaj dokładnie ten temat a wysnujesz coś mądrego w problemie jaki masz viewtopic.php?f=72&t=152983&hilit=odpowietrzanie#p1092748 masz tam dokładnie jak odpowietrzyć i problem z grzaniem.

A ten temat też możesz obczaić,też warto viewtopic.php?f=72&t=144000&p=1017188&hilit=odpowietrzanie#p1017188 POzdr i działaj