Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam prosiłbym o pomoc a mianowicie chodzi o to że mam BMW e36 1997r może to coś pomoże problem polega na tym że tam gdzie mam nadmuch to coś mi ciągle tam chodzi i rozładowuje mi akumulator po 5-20 minutach gdy jest wyłączony silnik :cry:

auto sprowadziłem niedawno z Niemiec nie da się tego jakoś wyłączyć czy coś akumulator nowy 60 jakiś Niemiecki i może jeszcze wiecie jak rozkodować radio pisze mi CODE i WAIT (czekać) czekałem 10 min i nic a nie wprowadzałem jeszcze kodu żadnego więc muszę dłużej czekać ? na papierach mam napisane CODE 0005 i prawa strzałką się zatwierdza ?

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

trudno się zorientować, czy cały czas chodzi wiatraczek od panelu klimy,czy wentylator nawiewu?

jeżeli na radiu nie ma kreseczek do wpisania kodu,to czekaj,zatwierdza się prawą strzałką

może ktoś wpisał zły kod?

Opublikowano
No właśnie nie wiem co to chodzi na wywiewie cos mi tam chodzi w srodku nawet jak kluczyk wyjmę i po 20 min pada mi akumulator
Opublikowano

trzeba wyjmować po kolei bezpieczniki i tą metodą dojść ,który to obwód zabiera prąd

dobrze jest ,podłączyć w szereg z klemą amperomierz,wtedy widać ile tego prądu ucieka i kiedy trafimy na ten obwód

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
witam mam bardzo podobny problem również rozładowuje mi akumulator po sprawdzeniu miernikiem pobór prądu wynosi 3 ampery wyciagnolem wszystkie bezpieczniki ze skrzynki i nadal jest to samo w koncu odkrecilem tapicerke pod kierownica jednak tam jest czarna magia byl alarm ktory wywalilem i nagle pobor pradu ustał jednak gdy przyjechalem na osiedle i spowrotem sprawdzilem pobor to nadal pokazuje 3 ampery macie moze pomysl co to moze byc?
Opublikowano
mi w 318 tez sie rozladowywal aku i elektryk znalazl przyczyne a mianowicie zaginela jedna masa gdzies pod autem i to byla przyczyna nie wiem czy u ciebie jest to samo ale warto sprawdzic