Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Auto BMW E-46 2.0D 2003r. Mam następujący problem. Otóż gdy po auto stoi kilka godzin i je odpalę to obrotomierz nic nie pokazuje, natomiast pozostałe wskaźniki są ok. Po przejechaniu kilku kilometrów obrotomierz zaczyna przerywać ,a po jeszcze kilku jakoś działać. Dodam jeszcze ,że nie mogę skasować stanu licznika kilometrów. W czym może tkwić problem. Proszę o pomoc.
Opublikowano
kolego pewnie ktos ci majstrowal przy zegarach. Wyciagnij zegary, rozkrec tak zebys mial dostep do wskazowek i zobacz co tam sie dzieje, przycisk jak nie dziala to znaczy ze wylamane takie zabki sa, moze cos gdzies podeszlo i blokuje ci ten obrotomierz. Nawet jak ulamane zabki to i tak mozna skasowac licznik, trzeba wyciagnac oslonke tego przycisku az zostanie taki ostry plastikowy trzpien i potem przez szmatke ruszac na boki i probowac wciskac, znajdziesz takie ulozenie tego trzepienia ze uda ci sie wcisnac przycisk i skasowac licznik, jak juz to ci sie uda to wtedy zrob test zegarow (jak zrobic znajdziesz na forum, google, albo youtube)
szukam
Opublikowano
dodam tylko że licznik przestje działać jak auto stoi na słońcu jak w cieniu to wszystko jest ok... aha i czy to normalne że jak działa to na biegu jałowym pokazuje mi około 400 obrotów??? silnik chodzi równo i płynnie.. może jakis czujnik sie przegzewa czy cos??