Skocz do zawartości

320i Limousine M52 02/2000 Dziwna praca zimnego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów.

Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem BMW, ale mój entuzjazm nieco zmalał. Mianowice mam problem z obrotami i mocą na zimnym silniku. Po odpaleniu obroty spadają i przy 800 jest spadek do 500 i z powrotem na 800. I zaobserwowałem również że po ruszeniu z miejsca auto nie chce jechać jakby się dławiło szarpało i nie miało mocy. Wszystko ustaje po przekroczeniu 2500 tyś/obr i po rozgrzaniu silnika. Zapala mi się również żółta kontrolka silnika check engine na zimnym jak i na rozgrzanym silniku. Czytałem wiele na forach ale ilu specjalistów tyle tez. Silnik korkowy, przepustnica, czujnik położenia wałka, odma, sonda lambda??? Proszę o pomoc komentarze i sugestie. Za wszystkie z góry dziękuje. Pozdrawiam Mateusz K.

Opublikowano
Tak zrobię kolego ale przed zakupem auta był komp i sprawdziłem ciśnienie na cylindrach. Wszystko wyszło wzorcowo. Śmiem twierdzić że tak się stało po zatankowaniu słabszego paliwa na bliskiej. Ja obstawiam Sondę lambda. Napisze co i jak wyjdzie na kompie!