Skocz do zawartości

320d - Otwieranie samoczynne szyby w klapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj pierwszy raz przytrafiło mi się taka sytuacja, a mianowicie po otwarciu auta z kluczyka po chwili samoczynnie otworzyła się szyba w klapie bagażnika, na początku myślałem że niechcący przycisnąłem przycisk otwierania w kluczyku, niestety po jej zamknięciu i odpaleniu auta szyba kolejny raz się otworzyła......... dziś rano to samo, tyle że tylko raz.

Kto miał z tym problem i co może być przyczyną

Opublikowano
Przyczyna tkwi w listwie nad rejestracją jest w niej najprawdopodobniej zwarcie, z powodu korozji przy oświetleniu rejestracji. Miałem tak w sedanie może to w kombi też występuje :roll: .
Opublikowano
u mnie samoczynnie sie wlaczala tylna wycieraczka, bolaczka e46 touring, przyczyna jest zalany woda (deszcz, myjnia) modul, ktory miescie sie w klapie bagaznika, tuz przy silniku od wycieraczki, mozliwe ze ten sam modul odpowiada tez za otwieranie tylnej szyby. Wyciaglem i wysuszylem ten modul wszystko bylo ok dopoki nie pojechalem na myjnie, teraz jezdze w wyciagnietym bezpiecznikiem i mam spokoj, dopoki nie usuniesz usterki warto wyciagnac odpowiedni bezpiecznik :)