Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
cze mam pytanie gdzie sie znajduje filtr paliwa w E30 318 Is bo musze go wymienic czekam na wasze posty bede wdzieczny zainformacje Edytowane przez Grigori
Opublikowano

Jak ida przewody paliwowe ze zbiornika to wchodza pod maske i tam nalezy go szukac.

Jest to taka puszka do ktorej wchodza dwa przewody. Jeden idacy ze zbiornika a drugi idacy do listwy z wtryskiwaczami.

Najlepiej zrobisz jak pojdziesz do sklepu, kupisz filtr i otworzysz maske. Wtedy znajdziesz go w 5 sekund

Opublikowano

filtr paliwa znajduje sie pod maska od strony kierowcy

numer 1 na rysunku tutaj:

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/g/r/4.png

nie polecam najpierw kupowac potem otwierać maske. są dwa rodzaje filtrów jedne mają w obwodzie 6cm a drugie 9cm, jeśli kupisz zły nie bedą ci pasować mocowania. ale rozpoznać 6cm a 9 nie jest trudno. zmieniałem w maju i Bosch 6cm( taki ja mam) kosztował 60zł a ten 9cm był tylko Filtron 36zł.

pozdrawiam

Dlaczego przed warsztatami i serwisami samochodowymi zawsze stoi jedno BMW?

Bo każdy szanujący się serwis ma jedno niezawodne auto żeby jeździć po części do innych:-)

Domin