Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc forumowicze, czy kazda M Sport ma specjalne sportowe i twarde zawieszenie?? Kilkoma sie przewiozlem w celu zakupu i musze stwierdzic ze w kazdej cos nie tak z zawieszeniem! Stuka, puka, i na dziorach przeskakuje!!

Podoba mi sie m sport ale zawieszenie jak na przebieg na jaki mi finanse pozwalaja (ok 160k) jest porazka!

Jeszcze jedno pytanko, gdzies slyszalem ze na cruse control jadac ze stala predkoscia np 100km/h pozna sprawdzic niektore komponenty w aucie, ponoc wskazowka obrotomieza nie ma prawa zie poeuszyc, ale powiem ze kilkoma juz jezdzilem i w automacie zawsze skacze wskazowka jak jwst jakies wzniesienie! Tak ma byc??

Opublikowano
jeśli chodzi o obrotomierz to któryś z kolegów miał taki problem, ze podczas jazdy ze stała prędkoscią wskazówka obrotomierza falowała ale jak sprawdził obroty w ukrytym menu to było wszystko w porządku. Wiec w jego przypadku problem tkwił pewnie w zegarach albo czymś z nimi zwiazanym.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
U mnie jest podobnie 530d, na wolnych widać, że faluje, przy stałej prędkości widać że faluje, bo więcej widać że faluje prędkościomierz. Wszystko oczywiście minimalnie. Po sprawdzeniu w inpie oraz ukrytym menu od czasu do czasu wyskoczy 1 obrót/s mniej lub więcej, więc to nie powinno być zauważalne. No ale faluje - oczywiście to są jakiś +/- 1mm zarówno obrotomierz jak prędkościomierz. Odpuściłem sobie sprawę.
Opublikowano
Czesc forumowicze, czy kazda M Sport ma specjalne sportowe i twarde zawieszenie?? Kilkoma sie przewiozlem w celu zakupu i musze stwierdzic ze w kazdej cos nie tak z zawieszeniem! Stuka, puka, i na dziorach przeskakuje!!

Podoba mi sie m sport ale zawieszenie jak na przebieg na jaki mi finanse pozwalaja (ok 160k) jest porazka!

Jeszcze jedno pytanko, gdzies slyszalem ze na cruse control jadac ze stala predkoscia np 100km/h pozna sprawdzic niektore komponenty w aucie, ponoc wskazowka obrotomieza nie ma prawa zie poeuszyc, ale powiem ze kilkoma juz jezdzilem i w automacie zawsze skacze wskazowka jak jwst jakies wzniesienie! Tak ma byc??

Widocznie nie mialy 160 tys tylko 260 i wecej. Mialem 3 Mpakiety z potwierdzonymi serwisowanymi przebiegami 200tys, 140tys, 50tys i obecnie 535d z 80tys na felgach 19cali z aktywnym zawieszeniem. Kazda z nich jezdzilo sie idealnie (z tego przeciez BMW slynie:) Smiem twierdzic, ze jezeli masz takie odczucia po jazdach kilkoma e60 w M zawieszeniu to wychodzi na to, ze po prostu zadne z tych aut nie bylo systametycznie serwisowane, a przebieg 160tys mozna sobie miedzy bajki wlozyc....

Opublikowano

luko32, moze i jest jak piszesz, ale dzisial testowalem inna, nie m sport, i zawieszenie to samo, glosne jak diabli!! 2006 150k km.. dodam ze w anglii mieszkam, a ta co oglodalem dzisiaj to od pierwszego wlasciciela, pan w gajerku okolo 70-tki, ksiazka servisowa i rachunki.. muuusi byc real!

Porownuje z moja byla A6 2005, chociaz i moj renault trafic jest cichszy...

Nie wiem... napalilem sie po raz pierwszy na BMW a tu lipa, jutro jade do jakiegos dealera, moze pojezdze kilkoma..

Opublikowano

jezeli chodzi o wlasciciela to gajerek i wiek niema znacznia,kazdy moze krecic licznik :roll2:

Widocznie trafiasz na jakies auta z taxowek skoro tak sa dojechane :wink:

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT