Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, tak jak w temacie posiadam w Beemce navi professional i problem wygląda następująco. Kiedy wrzucam ori płytke z navi wszystko działa ale tam nie ma mapy Polski wiec nie moge Sobie znaleźć adresu w Polsce..wiadomo. Jednak normalnie moge wyszukać adres w Belgi, Niemczech itp..Zakupiłem DVD z mapą Polski, wrzucam do napędu i po prawej stronie wyświetlacza ukazuje mi się moje położenie czyli miasto i okoliczne wioski, jednak gdy chce wyszukać jakiś adres to nie moge...w ogóle nie widzi mapy kiedy biorę opcje "new destination" czy jakos tak...gdzie moze leżeć przyczyna?Proszę pomóżcie ale zasugerujcie cos bo mnie to strasznie irytuje...Pisałem w dziale "nawigacje" ale zero pomocy...;/
Opublikowano
która wersja ori mapy a która wersja nowo kupionej?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
hmmm ori to pewnie sprzed kilku lat;/bo auto jest 2005. a nowa to jest 2010 jak sie nie myle...a czy to ma jakies znaczenie?:> cos gdzies wyczytalem ze powinna byc 2008-02 i bedzie hulała jak ta lala...czy to prawda?
Opublikowano
kolega ma mape PL i Europy 2009-02, czy taka pojdzie..?czy jak potem wrzuce swoja 2010-02 to bedzie smigała?;/
Opublikowano

u mnie też jest nawka professional i ori płyte mialem 2006.1, po wsadzeniu najnowszej kiedy kupiłem auto czyli 2009.1 auto nie widziało nowej płyty, myślałem, że zły nosnik, złe nagrywanie itd. Ale rozwiązanie przyniosło wsadzenie wcześniejszych płyt chyba 2008.1 albo 2008.2 nie pamiętam już. A potem wszystkie następne mapy były już widzane przez nawke.

takie rozwiązanie miałoby sens jeśli po wsadzeniu nowej płyty nawka by prosiła o płytę bo tej wsadzonej by nie widziała ale ty piszesz, że nie prosi o płyte, widzisz swoją lokalizację a nie ma mozliwosci wpisania adresu

może masz złą płytę, najnowsza wersja na 2011 rok sklada sie z 3 płyt. Poszukaj jeszcze dokładnie w opcjach wyszukiwania adresu może musisz sie cofnać i wybrać kraj a nie pozostawać w domyslnym, ostatnim wybranym

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
kurde no sam juz nie wiem....keidy wloze DVD z navi ori z 2005 roku to mozna wybrac adres bez problemu...tylko nie ma tam PL co jest oczywiste;/ a na tej nowe bylo tylko napisane zeby poczekac 5 min i wyl i wl silnik i potem powinno byc git. Plytka nie jest źle nagrana bo kolega z forum mi ja przyslal nawet 2 razy bo za 1 myslal ze cos źle poszlo z nagrywaniem. Mało tego mówił ze wysłał w tym samym czasie 3 osobom i u wszystkich hula:) a u mnie nie! :duh: i mnie to denerwuje bo mam navi a w tej chwili jest bezużyteczna..jutro podjade do kumpla co ma 2008 mapke ori i zoabcze czy to cos da...po wlożeniu tej wsadzeta swoja 2010...a jak nie to jak przegrac i w jakim programie tą od niego? bo jesli bedzie dzialala to sobie od niego przegram....
Opublikowano

włożenie nowej płyty - procedura: trzeba wyjąc starą z napędu DVD, wsadzić nową, zaczekać chwile, pomieli pomieli i wyświetli komunikat żeby wyłączyć system/auto i uruchomić za 5 min. Wyłączyć wszystko, wyjąć kluczyk, odczekałbym troche dłużej 8-10 min i właczył ponownie. Może robiłes tak, ze wkładasz nową płytę, czekasz 5 min na uruchomionej nawce, potem tylko wyłączasz i zaraz włączasz. Wtedy może nie działać

Generalnie jeśli auto widzi płyte to wszystko powinno działać, jeśli nie widzi to jest komunikat ale nie znam przypadku, żeby niby widział ale czesc funkcji nie działa.

Jeśli chodzi o nagrywanie to obraz płyty, który sobie organizujesz z pewnego źródełka nagrywa się np w PowerISO z najmniejsza możliwą prędkoscią czyli np x1 albo x2 na nośniku DVD Verbatim

Opublikowano

Matias-e90

Ja mam navi 2011 ściągniętą z peb.pl nagrana na zwykłą płytkę Alkoholem 120% i śmiga bez problemu. Dziwne, że widzisz mapę a nie możesz dać adresu... Może wykasuj poprzednie adresy i spróbuj wpisać od nowa (np ustalenie adresu domu).

Opublikowano

Odświeżam temat, wiec sprawa wygląda tak: Zrobiłem tak jak napisał kolega wyżej, że wyjąłem DVD wsadziłem drugą czyli tą 2009-01 odczekałem z 10 min, potem zgasiłem auto poszedłem do domku:) wykąpałem sie, ogoliłem:) wracam i malina hula jak trzeba!!!!No to mówie wsadze DVD tą 2011, ta sama procedura: wsadziłem odczekałem z 15 min nawet poszedłem zrobiłem zdjęcia do dyplomu po 20 min wracam odpalam i jest to samo....czyli [BAD]!! Dzisaij wziąłem z innej E60 DVD ori 2009-01. Hula jak trzeba jak szalona:) Teraz moje pytanie gdyż informatykiem nie jestem;/ Czy moge przegrać od kumpla tą ori płyte DVD. W jakim programie najlepiej to zrobic, wiem ze płyta Verbatim DL i prędkość x2. Ale głównie chodzi mi o program i czy przegranie płyty DVD polega na normlanym skopiowaniu tak jak zwykłe przegranie czy moze jest jakas inna prcedura;/DZieki bardzo. W sumie musze ogarnac ta navi bo zaczynam byc zły;p

P.S. a jesli chodzi o nową DVD to robie tak samo jak robiełme z tą wcześniejsza 2009-01. i tak bez problemu moge znaleźć państwa, miasta, ulice...a w tej 2011 juz nie....kolega z forum 2 razy mi wysyłał tą płyte bo na pocątku myślał ze źle coś poszło przy nagrywaniu ale widocznie nie....i mam nerwa;/ Pomózcie:) dzieki bardzo:)

Opublikowano
mapy 2011 są na 3 płytach, może masz niewłaściwą płytę

Opublikowano
kurde mzoe tak byc...powiem szczerze ze juz sam zglupialem;/ naprawde....dlatego jutro przegram Sobie plytke 2009 -01 i mysle ze narazie poki co wystarczy...potem zajme sie reszta;]
Opublikowano
hmmm odświeżam temat, kolega z swojej 525d z 2006 roku zasadził płytkę moją z navi i hula jak trzeba:) to juz nie wiem sam gdzie moze byc jakas przyczyna;/ wrrrrrr
Opublikowano
może to kwestia samego napędu DVD, może jest zabrudzony i nie czyta gorzej nagranych płyt.

Opublikowano
tez mi to przyszlo na mysl, dlatego zaraz kolega informatyk nagra mi DVD programem power ISO na predkosci x2 DVD od kolegi ori 2009-01.