Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam kierownice M sportową skórzaną, czy da się ją zamienić na kierownice taką samą tylko z łopatkami ?

Sprzedawca informuje że kierownica ta jest pod "sportową skrzynie biegów z łopatkami", ja mam skrzynie automatyczną ale nie wiem czy jest zwykła czy sportowa i czy jest w ogóle taki podział ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witajcie, mam kierownice M sportową skórzaną, czy da się ją zamienić na kierownice taką samą tylko z łopatkami ?

Sprzedawca informuje że kierownica ta jest pod "sportową skrzynie biegów z łopatkami", ja mam skrzynie automatyczną ale nie wiem czy jest zwykła czy sportowa i czy jest w ogóle taki podział ?

Pozdrawiam

Jak nie masz łopatek przy swojej, to może i kierownica będzie pasować, ale łopatki działać nie będą :mrgreen:

Opublikowano
Jak nie masz łopatek przy swojej, to może i kierownica będzie pasować, ale łopatki działać nie będą :mrgreen:

Ok ale jak to sie ma do tego auta które opisywałem http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=44&t=148614&p=1070871#p1070871 jak byłem na etapie szukania samochodu. W specyfikacji samochodu jest wymieniona skrzynia S205A AUTOMATIC TRANSMISSION, w mojej specyfikacji samochodu jest 205 AUTOMATIC TRANSMISSION czy to są dwie różne skrzynie ?

W opisywanym samochodzie ww poscie był na skrzyni przycisk "sport" i były łopatki na kierownicy niestety nie sprawdzałem tego czy to działa. W internecie jak i na forum znalazłem informacje że skrzynie automatyczna z funkcja sport nie występowały z xdrive i wtedy autmatycznie nie można było zamówić kierownicy z łopatkami. Jak to się ma do tego auta co było do sprzedania u BMW Auto Rawski ? Może to nie był xdrive tylko RWD albo coś pokombinowane było...