Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

proszę o pomoc. Kupiłem sterownika centralnego zamka od STIG z alledrogo i on ma w instrukcji napisane, że przewody do sterowania centralnym zamkiem są w czarnej kostce 12 pinowej. Ja takowej nie widzę u siebie. Drogą dedukcji doszedłem, że jest to fioletowa kostka i są przewody biało-czerwony i czerwono-niebieski.

http://img17.imageshack.us/img17/4129/93125963.th.jpg

Badając miernikiem przewody każdy z nich z masą daje +2V :) po zaryglowaniu bądź otworzeniu daje +6V (poszukiwanie impulsu masowego)

Łącząc z masą nic się nie dzieje przy otwieraniu i ryglowaniu, więc impuls plusowy odrzucam.

Nie ma to znaczenia czy otwieram czy zamykam. Na oby dwóch pojawia się +6V. Połączyłem te przewody z sterownikiem i zero efektu. Jak odepnę zieloną kostkę to przestają działać szyby, jak odepną fioletową to nie działa centralny zamek. Więc domyślam się, że dobrze wybrałem kostkę.

Dzięki za odp