Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuje niedlugo kupic 5tke sedan E60. Bardzo dobrej jakosci audio jest dla mnie bardzo wazne ale zalezy mi tez bardzo na niezmienionym wygladzie wewnetrznym auta.

Glosniki i wygluszenie to pikus ale bardzo bym chcial miec mozliwosc podlaczania swojego iPhonea do sprzetu audio samochodu. Wiem ze niektore modele sa wyposazane opcjonalnie w wyjscie na iPoda. Moje pytania sa nastepujace:

1. Czy wyjscie na iPoda gwarantuje obsluge urzadzenia z kierownicy (to bedzie kierownica mpakiet)? Zmiana piosenek - kolejna/poprzednia?

2. Czy wyjscie na iPada oznacza ze iPhone4 bedzie rowiez dzialal? zmiana piosenek, polaczenie do systemu glosnomowiacego? (prosze o odpowiedzi od osob ktore rzeczywiscie testowaly a nie te ktore domyslaja sie ze powinno dzialac....)

3. Jesli samochod nie bedzie mial podlaczenia iPoda ile to kosztuje? Interesuje mnie tylko polaczenie cyfrowe a nie jakosc analogowa. Czy jest to w ogole mozliwe czy zawsze zostaje tylko AUX?

4. Jesli to nie takie proste to jakie sa opcje zastepcze? Jesli podlaczenie iPhonea nie bedzie takie proste to czy jest mozliwosc podlaczenia (CYFROWA jakosc!) powiedzmy pendrivea USB i takze zarzadzac muzyka z poziomu kierownicy?

Dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Standardowo raczej nie ma stacji dokującej do produktów apple'a. Przez aux nie będziesz miał możliwości zmiany utworów przyciskami z kiery. Może coś tam zamontowali w wersji LCI po 2005 ale też raczej nie seria.
Krzysztof